Music Factory
Music Factory

Wall of fame - tidigare elever i huset

Här har vi samlat några av alla exempel på framgångsrika elever som passerat genom Music Factory genom åren. Eleverna har tidigare gått på MLP, MOP, SOUND MASTERS eller MBS.

 • Sara Hjellström

  Sara Hjellström

  Saras Hjellström alias Shy Martin har etablerat sig både nationellt och internationellt i musikbranschen. Med sitt band ‘Södra station’ har hon i år både vunnit Ted Gärdestad-priset, blivit nominerad till ‘Årets rookie band’ på Denniz pop och släppt två singlar varav en spelas flitigt på P3. Hon är även låtskrivare och sångare ‘The ocean’ (se Mike Perry) som även fått stor internationell framgång. Sara har gått på MOP här i huset.

 • Magnus Hydén & Mikael Kullén

  Magnus Hydén & Mikael Kullén

  Låtskrivarduon ligger bakom hiten Intoxicated som framförs av artisten Noomi. Både Magnus och Mikael är deltagare på vårt program MBS, Music & Business School.

 • Mike Perry

  Mike Perry

  Mikael Persson alias Mike Perry är ett av namnen bakom hiten 'The Ocean'. Med över 275 miljoner ’plays’ på Spotify (okt 2016) var The Ocean, en av de mest spelade låtarna 2016. Han började sin karriär som DJ men har varit en passionerad musikälskare sedan barndomen. Just nu är han tjänstledig från sitt jobb på Volvo. Mike var tidigare deltagare på Music Factorys MBS (Music & Business School). Numera gästföreläser han på detsamma.

 • Nicole Taouma

  Nicole Taouma

  Nicole gick på gymnasieutbildningen Mop och tog studenten 2014. För svenska folket blev hon känd i sitt deltagande i Idol 2016. När hon fick lämna programmet var det bara 7 deltagare kvar.

 • Timoteij

  Timoteij

  Gruppen slog igenom 2010 då de deltog i Melodifestivalen med låten ”Kom” som resulterade i en femteplats i den nationella finalen. Debutalbumet ”Längtan” släpptes i april samma år och fick ett varmt mottagande och albumet sålde guld. I Melodifestivalen 2012 deltog de med låten ”Stormande hav” där de gick vidare till ”Andra Chansen”. Samma år släppte gruppen sitt andra fullängdsalbum – ”Tabu”. De gick alla i samma klass på MOP

 • Carolina Falkholt

  Carolina Falkholt

  Är ”multiartist” med förflutet i Sound Masters. Konstnär, kompositör, hon gör installationer med bild och musik, skivomslag och graffiti. Utanför studion på Music Factory har vi ett helt rum dekorerat av Carolina.

 • Rickard Carlsson

  Rickard Carlsson

  Rickard var sångare i Zekes som bildades i januari 2009, av fem killar som träffats på Music and Production. Idag satsar Rickard mycket på låtskrivande. Låtarna är till största del till hans egna band tillsammans med bl.a. tre gamla MOP-kompisar.

 • Million Sounds

  Million Sounds

  Million Sounds heter företaget som drivs av Linus, Malin och Sofia. De säger: ”Million Sounds is a Swedish sound branding agency, founded by music producers, songwriters, project managers and market strategists. By combining a solid musical craftsmanship with tools from marketing we create music productions, sound
  identities and sound strategies that are tailored for specific brands”

 • Hannes van Dahl

  Hannes van Dahl

  Hannes från Skövde är trummis i ett av Sveriges stora metalband, Sabaton, som bland annat turnerat med Iron Maiden och under kommande turné besöker bandet bl.a. USA, Kanada, Nederländerna, Schweiz, Tyskland, Spanien m.m.

 • Browsing Collection

  Browsing Collection

  Fet, tight käftsmäll är en av de beskrivningar som gjorts på Browsing Collections musik. Delar av bandet är tidigare elever på Mop. Denna energiska kvartett ger alltid järnet på scen och har inte bara hunnit spela på GetAwayRock och Siesta!-Festivalen, utan även tagit emot ett stipendium av Stim och släppt två skivor och en singel.

 • Johan Randén

  Johan Randén

  är gitarrist och är just nu på gång och skriver låtar till sin tredje skiva. Den första sålde bra i Asien och framför allt Japan. Han har varit ute på promotionturnéer i Sverige, Europa och Japan. Han är signad av skivbolaget Thunderstruck och är sponsrad av Yamaha och Elixir.

 • Jacob Lincke

  Jacob Lincke

  Jacob Lincke fick uppdraget att skriva musik till Riddarspelen i Karlsborg som sedan också blivit uppförd och inspelad av Göteborgs Akademiska Symfoniorkester. Jacob jobbar precis nu med att skriva musik till sitt första kommersiella tv-spelsuppdrag.

 • Johan Hammenfors

  Johan Hammenfors

  Johan Hammenfors är killen från Grästorp som gjorde succé framför i Idoljuryn säsongen 2015. När Idoläventyret var över var Johan tillbaka i studion och jobbar nu med framtida material. Johan tog studenten från Mop - Music & Production 2013.

 • Elina Strid

  Elina Strid

  Elina sökte efter studenten till Musikmakarna i Örnsköldsvik. Elina blev i höstas signad som låtskrivare på ’Stereoscope Music ScandiNavia’ i Stockholm, hos Ben Malén. Just nu går Elina Musikmakarna och kommer till våren att flytta till Stockholm för att skri-va och jobba mot Stereoscope.

 • Erik Timmersjö

  Erik Timmersjö

  Tidigare MoP-eleven, Erik Timmersjö från Nossebro, gjorde snabbt succé med sin debutsingel "Still on my mind". Erik har varit elev på Mop - Music & Production.

 • Chris Meyer

  Chris Meyer

  Chris Meyer har haft flera framgångar speciellt i Japan med en Topp 1 singel som kom ut i början av förra året och som sålt över en miljon. Chris har också skrivit låtar med Aleena Gibson, Douglas Carr och Molly Sandén har skrivit bidrag i Eurovision Song Contest.

 • Jonathan Grönlund

  Jonathan Grönlund

  Jonathan studerar harpa vid Kungliga Musikhögskolans
  klassiska musikkandidatprogram. Där spelar
  han en hel del soloreportoarer, kammarmusik
  SAMT i symfoniorkester.

 • Anton Johansson

  Anton Johansson

  Anton är tidigare elev på MOP. Idag spelar han bas i ett av Sveriges mest välkända och populära dansband, Drifters.

 • Josefina Sanner

  Josefina Sanner

  Josefina Sanner hade med en låt i Melodifestivalen 2014. "En Himmelsk Sång " med Ellinore Holmer. Hon är en av många Stockholmsbaserade musiker som valt att bygg på sina nätverk via programmet Sound Masters i Skara.

 • Linus Lundberg

  Linus Lundberg