Music Factory
Music Factory
  • Vår verksamhet


    Vad gör Music Factory och hur började det?
    Vår verksamhet

Vår verksamhet

Music Factory är en kreativ mötesplats för aktörer med ljudet och musiken som den gemensamma nämnaren. I huset finns några av Sveriges modernaste utbildningslokaler för musik men Music Factory är även en plattform för företag, organisationer, föreningar och offentliga organisationer som alla arbetar med att utveckla och att utvecklas inom ramen för det vi kallar Kreativa Industrier.

2004 började Music Factory sin verksamhet på Klostergatan mitt i Skara. Musikutbildningar och utveckling av näringsgrenen musikindustrin är det vi jobbar med. Katedralskolans Musik och Produktion (MOP) har hängt med hela tiden. Några år hade vi högskoleprogrammet Musik- och Ljudproduktion hos oss och från 2007 har vi ett entreprenörsprogram för unga företag inom musikbranschen (Sound Masters/Music & Business School)

Svenska musiker är bland de främsta i världen inom musikindustrin. Music Factory tar ansvar för att vi ska kunna behålla detta försprång, och tänker bidra till ökad musikexport. Se några exempel i vår WALL OF FAME. Läs också om Julia Olausson, som började som kolloelev år 2005 på KIDS N' TEENS, vårt sommarkollo och som 10 år senare tog studenten på gymnasieutbildningen MOP.

"I Skara har vi förstått att musik är business, därför har våra elever framgång i musikvärlden!" 

En fabrik utöver det vanliga

På Music Factory hittar du instrumentrum, ensemblerum, inspelningsstudio, rum för digital komponering/arrangering, danssal, föreläsningssalar, kontorsutrymmen, konferensrum, café med mera. Det centrala läget och den fina designen i huset visar att vi tar musik på allvar. 

För att åstadkomma bästa möjliga utbildningar inom den kreativa industrin, gäller det att komma verkligheten så nära som möjligt. För att göra detta engagerar vi in delar av musikindustrin för våra utbildningar. Styrelse, advisory board och personal är brett och tungt förankrad i musikbransch och näringsliv. Här finns representanter för musik- och produktionsbolag, musikförlag, för skola och utbildning, textförfattare och kompositörer, musiker, lärare, tekniker, coacher inom live performance som alla har ambitionen att förstärka attraktionskraften i Music Factorys teknik- och utbildningsplattform. För att våra utbildningsprogram ska kunna gå hand i hand med branschens snabba förändringstakt, lägger vi stor vikt vid ständig uppdatering, utveckling och kompetens tillsammans med våra samarbetspartners.

Music Factorys nuvarande utvecklingsprogram ”Tillväxt med musiknäringen som verktyg” medfinansieras av Västragötalandsregionen och Sparbanken Skaraborg.