Music Factory
Music Factory
  • Edo Bumba


    Afrikansk musiktradition och smittande entusiasm
    Edo Bumba

Edo Bumba kommer till Music Factory

Under Kulturveckan i Skara, som inleds den 15 oktober med "Kulturnatta" kommer besökarna färdas jorden runt. Temat är nämligen "Jorden runt på 8 dagar". På Music Factorys Caféscen blir det afrikanska toner under onsdagen, som just är den afrikanska temadagen under veckan. Stolt kan vi presentera Edo Bumba.

Edo Bumba är född i Kongo och har vuxit upp med musik, rytm och dans i olika former. Han kom till Sverige 1987 och utbildade sig vid Musikhögskolan i Göteborg. Många körsångare har genom Edo upptäckt både den andliga och folkliga repertoaren från centrala, södra Afrika och mycket mer. Edo Bumba är idag flitigt anlitad som musiker, körledare, slagverkare, dansare, kompositör och producent. Han undervisar i dans, rytmik och körsång för så väl barn som vuxna, både enskilt och i grupp.

Edo turnerar också med grupperna Amani, Amani mini, Edo  Bumba Band och Sauti Sol, Afrotronics och Star for life  och ger många  uppskattade konserter och workshops runt om Norden.

1997 fick Edo Bumba Kungliga Musikaliska Akademins pedagogpris, för att han ”med sin gedigna kompetens inom den afrikanska musiktraditionen och med en smittande entusiasm, i sin verksamhet byggt broar av förståelse och musikupplevelser mellan svenskt och afrikanskt”.

Varmt välkomna!

Läs mer på Facebook