Music Factory
Music Factory
  • Dan Sundquist


    Producent och kompositör
    Dan Sundquist

Dan Sundquist gästade MBS

Den 7-8 februari gästades MBS av Dan Sundquist och temat för helgen var filmmusik, produktion och komposition. Dan är en legendarisk musikproducent och kompositör som är väldigt aktuell precis nu med att ha skrivit filmmusiken till Angela Bassets "Whitney", en amerikanskproducerad film om Whitney Huston och Bobby Browns liv som han tillsammans med RedOne (Lady Gaga, Jennifer Lopez, One Direction med flera) komponerat filmmusiken till.

Dan har också producerat över 70 album, många svenska klassiker som sålt både guld, platina och vunnit flera grammisar.

Exempel på artister Dan Sundquist producerat är Orup, Melody Club, Jacob Hellman, Wilmer X, vinnaren i Melodifestivalen Anna Bergendahl, Linus Svenning, Adolfsson/Falk, Joey Tempest, Jumper, Anneli Rydé, Ralf Gyllenhammar, Freda, Nicke Borg, Shirley Clamp, Jay Smith med flera. Hans senast slutförda svenska projekt är Peter Jöbacks senaste album "I love Musicals” samt Jonas Gardell och Fredrik Kempes musikal "Livet är en schlager" också med Peter Jöback och Helen Sjöholm.

Dan har också komponerat musik till en rad långfilmer som ”Adam & Eva”, ”Vinterviken”, ”Den Bästa Sommaren”, tv-serien ”Hassel” med flera, så helgen handlade en hel del om filmmusik men Dan har också lång och stor erfarenhet av att producera artister/band/mixa musik, arrangera och spela in symfoniorkester samt att ansvara och hålla i stora produktioner.

Han pratade också om vikten av att göra väldigt bra presentationer av sitt material, att bygga upp sitt varumärke, att arbeta seriöst och professionellt, att göra bra musikproduktioner, kompositioner, arrangemang, musikmixar och i hur man gör för att marknadsföra sig själv, sitt varumärke och sin business.

Dan har också gedigen och omfattande kunskaper om övriga delar i musikbranschen som han delade med sig samt svarade på en mängd av deltagarnas frågor.