Music Factory
Music Factory
  • Knight kommer till Skara


    Camilla Milton / P4 Skaraborg Sveriges Radio
    Knight kommer till Skara

Artisten Knight gästar talangjakten

Som konferencier och underhållare möter vi artisten Knight under talangjakten 6 juni

Erik Timmersjö eller Knight som han numera kallar sig, har sedan studenten på Mop, Music & Production livnärt sig som frilansmusiker. Den tidigare MoP-eleven, från Nossebro, gjorde snabbt succé med sin debutsingel "Still on my mind". Den spelas mycket på radio och har snart 200.000 streams på Spotify. Som sångare och gitarrist har han spelat från ställe till ställe, både som trubadur och frontman i olika rockprojekt.

Om artistnamnet säger han:
— Jag tycker att ordet är snyggt, det beskriver en stolt och stark människa som man någonstans strävar efter att vara. För mig handlar det om att våga vara sig själv och att lita på sig själv.
 
På gymnasiet började han skriva sin egen musik, och då främst soul och r&b. Tidigt i december förra året släppte han sin första singel, vilken mottagits mycket bra. Den 17:e juni kommer nästa singel och framöver väntar roliga samarbeten och en fullspäckad sommar.

Bakom låten 'Still on my mind' står enbart tidigare MoP-elever, förutom Knight själv har Johan Randén och Eric Johansson skrivit, producerat och släppt låten.

Hela produktionskedjan ända till konsument står Skarabaserade musikbolaget Revenue Music Group för. De har sina lokaler i Studiokomplexet Nordic SoundLab i Skara.

Kom till Djäknescenen den 6 juni och lyssna på Erik som står för pausunderhållningen under talangjakten.