Music Factory
Music Factory
  • Kurs i studioinspelning


    Kontakta oss så berättar vi mer
    Kurs i studioinspelning

Studioinspelning

Vill du lära dig att skapa och spela in musik? Här har du chansen att lära dig grunderna i musikproduktion och ljudteknik i en mysig miljö.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig att spela in sång och musik på egen hand i en liten grupp med mellan 6-8 deltagare. Du behöver inte ha några förkunskaper i musikproduktion men en viss datorvana är att föredra.

Mål

Målet med kursen är att du skall få grundkunskaper i att spela in, redigera och mixa din egen eller andras musik.

Innehåll

Genom att arbeta i en liten grupp lär vi oss grunderna i hur man skapar en färdig inspelad låt: inspelning, redigering, mixning och mastring. Vi jobbar i musikprogrammet Logic men kunskapen går att översätta till vilket annat multispårsprogram som helst. Vi går igenom grundläggande akustik och hur ljud fungerar.

Vi går igenom mikrofontyper och olika tankesätt när det gäller att micka upp instrument som gitarr, sång, trummor etc. Vi kopplar och använder mikrofon tillsammans med mixerbord och mjukvaruprogram i datorn. Vi går igenom effekter som eq, kompressor och reverb etc. Vi arbetar med att redigera tagningar. Olika typer av produktioner, arbetssätt och skillnad mellan analog och digital miljö diskuteras

Arbetssätt

Undervisningen sker i grupp med upp till 8 personer per grupp och innefattar både teori och praktiska övningar. OBS! Det tredje veckan infaller kurstillfällena på lördag och söndag, då vi arbetar i studion.

Litteratur/material

Vi arbetar med lärarens eget material.

Kursen anordnas i samarbete med Folkuniversitetet