Music Factory
Music Factory

Allt du behöver veta om kollot

Vem står bakom kollot?

Music Factory har sedan 2005 genomfört KIDS N' TEENS. Music Factory är ett musikhus mitt i Skara där det till vardags bedrivs utbildnings- och kursverksamhet inom sång och musik för barn och ungdomar. Bl.a. finns här ett av Sveriges populäraste musikgymnasium, Music and Production och yrkesutbildningen, Showskolan Artisteri.

När är kollot?
Kolloveckorna 2017:
Vecka 26 (25 juni-1 juli) 10-13 år
Ankomst söndag 25 juni 15.00. Avslutningsshow lördag 1 juni 11.00. 

Vecka 27 (2 juli-8 juli) 13-14 år
Ankomst söndag 3 juli 15.00. Avslutningsshow lördag 8 juli 11.00.

Vecka 28 (9-15 juli) 14-17 år
Ankomst söndag 10 juli 15:00 Avslutningsshow lördag 15 juli 11.00

Åldersintervallet kan ändras, men fastställs innan definitiv anmälan görs.

Det går bra att göra en intresseanmälan. Deltagarna fördelas efter ålder. Ligger deltagarens ålder på gränsen så kan vi göra undantag i mån av plats och om förälderna anser att det går bra att deltaga i en annan åldersgrupp. Deltagarna anländer alltid på söndagen kl. 15:00 för inskrivning och reser hem lördagen därpå efter avslutningshowen ca 12:00. 

Hur bor man på kollot?
Kursdeltagarna bor och lever på Music Factory. Delar av Music Factory var tidigare ett hotell och deltagarna bor i hotellrummen som är utrustade med dusch och toalett. 2-4 kollodeltagare delar rum. Kolloledarna sover i anslutning till elevernas rum.

Kan man önska vem man vill bo med?
I samband med anmälan anger du vem du önskar dela rum med. Vi kan aldrig garantera att man hamnar med den man önskat, men vi gör vårt yttersta för att lösa det. 

Kan man åka ensam till kollot?
Absolut. Många som kommer till kollot känner inte någon, andra åker med en eller flera kompisar. Kollo är ett fantastiskt bra tillfälle att få nya kompisar. Ledarna finns där för att stötta gruppsammansättningen och skapa en god gruppdynamik. 

Hur många deltagare är det per vecka?
Det är mellan 20-24 deltagare per vecka. 

Hur kommer man till Skara?
Närmsta tågstation: Lidköping eller Skövde. Närmsta bussstation: Skara bussstation 
Huvudentrén är vid Olins Park, om ni är på Klostergatan 6 så gå runt huset.
Barn/ungdomar som reser ensamma möter vi upp vid Skara bussstation.
Karta

Vilka är kolloledarna?
Vi brukar ha två sångcoacher, en danscoach och en studiotekniker och på plats. Dessutom har vi en kolloansvarig och övrig personal i huset. Vi lägger ner stor omsorg i valet av ledare för att hitta personer med rätt kompetens och erfarenhet. Här är kolloledarna 2017.

Vad kostar kollot?
5500 kr. De elever som varit med tidigare får 400 kr i rabatt. 

Vad ingår i priset? 
I priset ingår boende, utbildning, aktiviteter som badentré och mat i form av frukost, lunch, middag, kvällsmat samt två mellanmål/dag.

Bidrag till avgiften
Här hittar ni fonder och stipendier

Vad serveras för mat och var?
Huvudmålen serveras på en restaurang som ligger i samma hus som skolan.Vi eftersträvar en varierad och hälsosam meny. Självklart tar vi hänsyn till alleriger eller särskilda behov.

Informationsbrev
Detaljerad information kommer per post. Blanketten ska fyllas i och skickas tillbaka till oss. Ni anger ev. allergier, behov av glutenfritt, laktosfritt eller andra särskilda behov m.m. Blanketterna kan mailas (scanna eller fota) eller postas till oss. 

PUL-blankett
Alla kollodeltagare ska fylla i en sk. PUL-blankett. Blanketten skickas hem tillsammans med informationsbrevet. Blanketten ska fyllas i och skickas tillbaka till oss. Blanketterna kan mailas (scanna eller fota) eller postas till oss.

Hur är barnen försäkrade på kollo?
Alla deltagare är olycksfallsförsäkrade under sin vistelse på Kids N’ Teens.

Får jag ta med mig dyrbara föremål?
Ja, men tänk på att vi INTE ersätter för stöld eller skadegörelse. Det är viktigt att tänka på när det gäller saker av större värde som t.ex. kamera, Ipad, mobiltelefon/smartphone eller dyra märkeskläder. Tänk på att märka saker med ditt namn och adress.

Vilka förkunskaper krävs?
Inga förkunskaper krävs, mer än ett stort intresse av sång och dans. Vi frågar alla om vilka förkunskaper man har när kollot startar för att kunna anpassa nivån under veckan. 

Intresse och engagemang
Det är många som vill vara med på våra kolloveckor och p.g.a. att vi bara kan ta emot ett begränsat antal per vecka så står flera på vår sk. reservlista ifall någon avbokar. Det har hänt att vi har deltagare som inte VILL eller ORKAR dansa eller sjunga under veckan. Tänk på detta när ni anmäler er. Vi vill ha engagemang och intresse från deltagarna.

Hur får jag tag i min son/dotter under kollot?
Det finns ett journummer som det alltid går att ringa på. Nummer: 073-510 24 97.

När och var är avslutningshowen?
Alla som vill är välkomna att titta på deltagarnas avslutningsshow som äger rum på lördagen, sista dagen på kollot mellan 11.00-12.00. Showen är på en uppbyggd scen vid vår huvudentré i Olins Gränd. Är vädret dåligt är vi inne i vår stora sal.  

Skara med omnejd
Passa på att upptäcka Skara och dess pärlor. Läs broschyren "En dag till" som vi tagit fram tillsammans med Skara Turistbyrå till kollodeltagarnas familjer. 

Hur anmäler jag mig?
Anmäl dig genom att fylla i formuläret här. Vi meddelar via mail om du får plats och sedan blir anmälan bindande vid första delbetalningen. Ditt svar kommer inom ett par dagar. Se 'Hur betalar jag?' nedan.

Hur betalar jag?

  • Inbetalning sker på bankgiro: 5585-3758
  • Ange namn på deltagaren samt kollovecka som referens.
  • Betalningen ska vara inne snarast för att anmälan ska bli bindanden. Invänta besked om plats innan ni betalar in.
  • Har man varit med tidigare år har man 400 kr i rabatt.
  • Skulle vi inte fått in någon betalning hör vi av oss. När det närmar sig får alla ett informationsbrev per post.